Un cioban s-a autodiagnosticat cu lupus după ce i-au dispărut câteva oi

Tot mai mulţi români cad în capcana ipohondriei! Un cioban din Munţii Apuseni e îngrijorat că suferă de lupus, după ce în cursul nopţii i-au dispărut din stână mai multe oi, printre care şi una grasă, care dădea foarte mult lapte.

Deşi nu prezintă niciunul dintre simptomele tipice unei boli autoimune ca lupusul, ciobanul Gheorghiţă F. e ferm convins că diagnosticul său, pus după ureche, e corect. “No, cine urlă noaptea la lună şi iese din pădure să ne prade nouă animalele? Lupusul! M-am dus la farmacie să-i cer ăluia pastile pentru lupus, da’ mi-a spus că nu mi le dă fără reţetă, că el n-are de unde să ştie că eu chiar am lupus. I-am zis că-i arăt urmele în jurul stânii, dar el nu şi nu, că trebuie să mă consulte un medic. Ce vrea, să vin cu pielea lupusului pe băţ?”

“Am încercat să-i explic domnului baci de la stână că lupusul nu e ce crede el, ci o boală serioasă, care în niciun caz nu vine să-ţi mănânce oile”, a confirmat farmacistul din sat. “Dar n-ai ce discuta cu el. Toţi oierii de pe muntele ăsta s-au uitat la trei episoade din House şi se cred specialişti.”

“Bade Gheo, o tabletă cu internet nu te face medic. Mai bine mergi şi discută cu un doftor adevărat”, a adăugat angajatul farmaciei locale, hăulind în direcţia stânei.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

19 iulie 2016 12:00
Citește mai mult despre: cioban lupus

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult