72 de ore de noapte în judeţul Vâlcea după ce Soarele a fost luat de vânt

ANM anunţă a treia zi de noapte neagră în judeţul Vâlcea după incidentul de alaltăieri, când o rafală de vânt de peste 80 km/h a desprins Soarele de pe bolta cerească locală, aruncându-l peste deal, în curtea unui sătean din Hunedoara.

„Soarele se mai ţinea în două cuie şi o fâşie de izolir, sincer, mă aşteptam să se întâmple nenorocirea o dată şi o dată. Acum, până îl aduce cineva înapoi, orbecăim şi noi la lumina lunii. Aşa tre’ să fie în Svalbabard sau Lamponia, unde au nopţile alea lungi”, a declarat un vâlcean, sorbind dintr-o sticlă de băutură spirtoasă marca Polar ca să se integreze mai bine în peisajul arctic.

Ţăranul în curtea căruia a căzut Soarele refuză să îl returneze, susţinând că legile fizicii îl fac oficial proprietar al astrului ceresc. „Apăi, dacă pica la voi în curte, era al vostru, nu? E norocul meu şi nu mi-l mai ia nimeni! Să vedeţi ce prune făloase o să am eu la vară, crescute la doi metri de Soare”, jubilează gospodarul.

Primăria Râmnicu Vâlcea, prefectura şi Consiliul Judeţean anunţă că au demarat fiecare procedurile pentru achiziţia unui Soare nou, însă acestea ar putea dura ani de zile, timp în care luminiţele de Crăciun vor asigura iluminatul public. Dacă procedurile se vor încheia cu succes, însă, Vâlcea ar putea deveni primul judeţ cu trei sori din România şi chiar din lume.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
19 ianuarie 2022 08:49
Citește mai mult despre: meteo soare vant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult