A fost prins bibliofilul din lift, care i-a arătat unei fete un Tetraevangheliar din secolul XVI

După mai bine de un an de investigaţii, Poliţia Capitalei a anunţat că l-a capturat pe temutul bibliofil din lift! În luna iunie a anului trecut, acesta a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a agresat o tânără de 28 de ani într-un bloc din cartierul Ozana, arătându-i un preţios Tetraevangheliar din 1561. Actul de bibliofilie a fost surprins, atunci, de camerele de luat vederi din liftul blocului, declanşând o adevărată vânătoare în cartier.

„Toată lumea voia să-l prindă pe bibliofil. Poliţiştii au răsturnat cu fundul în sus toate anticariatele din cartier, librăriile şi alte locuri unde se zvonea că se întâlnesc bibliofilii. Nici urmă de bibliofil, dar câţiva tineri au fost bătuţi doar fiindcă stăteau în parc seara şi păreau că răsfoiesc ceva”, îşi aminteşte un localnic.

Profund traumatizată, tânăra spune că tomul bărbatului avea cel puţin 800 de pagini, mirosea puternic a pergament şi era plin de miniaturi şi monograme ornamentale. „Am încercat să-i spun că nu mă interesează nici arta medievală, nici limba slavonă, dar zici că era posedat, scosese cărţoiul ăla din palton şi mi-l vântura pe sub nas”, povesteşte victima.

Suspectul de bibliofilie, un bărbat de 42 de ani din Pantelimon, avea în pivniţa casei un adevărat arsenal de cărţi vechi, multe dintre ele legate în piele neagră, existând dovezi că acesta coresponda cu alţi bibliofili în cadrul unui veritabil cerc de bibliofilie.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
3 septembrie 2018 10:55
Citește mai mult despre: bibliofilie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult