Cea mai importantă operaţiune militară din timpul Primului Război Mondial a fost, probabil, mult mai simplă decât credeam! Potrivit istoricului Decebal Popescu, există documente care dovedesc că trupele germane au fost alungate nu cu baioneta, ci cu ajutorul unui indicator rutier bine plasat.

marasesti_moldova.jpg
"Duşmanii n-au prea opus rezistenţă. Majoritatea nici nu ne-au observat, erau strânşi în jurul unor butelii cu arme chimice obţinute din struguri, se certau între ei sau jucau table", mărturiseşte, în jurnalul său, generalul austro-ungar Laibach von Neubauten. "În momentul în care am străpuns frontul, am văzut, în vârful unui deal, tăbliţa cu 'Bine aţi venit în Moldova'. S-a stârnit panică."

"Mulţi dintre soldaţii noştri au rămas în urmă, devenind ei înşişi moldoveni, iar acum aşteaptă jandarmii să le asaneze birtul în cine ştie ce comună prăfuită. Mai bine nu treceam pe acolo!", ar fi notat şi un ofiţer german.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 07.08.2017 18:59 Social

National Cinematografic