Ajunşi la mare, 2 milioane de bucureşteni s-au salutat azi dimineaţă cu „Vama nu mai e ce a fost”

“Vama nu mai e ca odinioară!” “S-a stricat Vama!” Tradiţionalele formule de salut ale bucureştenilor care îşi petrec concediul la Vama Veche au răsunat de-a lungul plajei în această dimineaţă, înviorând atmosfera în întreaga localitate şi marcând adevăratul început al sezonului estival.

“Legenda spune că primul om ajuns pe teritoriul Vămii Vechi, un şef de trib din Neolitic, ar fi exclamat ‘Vama nu mai e ce-a fost’, vrând să spună că până atunci Vama Veche nu fusese locuită de oameni”, explică un istoric dezamăgit că Vama Veche nu mai e ce a fost. “De atunci, oricine trece pe aici se salută folosind aceeaşi formulă, deşi unii aleg să varieze. Cocalarii, de exemplu, preferă să spună ‘S-a umplut Vama de cocalari!’”.

“Evident că mi-am salutat toţi vecinii de cort cu ‘Vama nu mai e ce a fost’”, spune un turist. “Nu suntem nostalgici, e doar o expresie. Vama e exact la fel de când o ştiu şi cred că milioane de oameni pot confirma asta. Dar mi se pare că dezamăgirea asta ne uneşte. Salutul nostru nu trebuie interpretat literal, e ca ‘Hristos a înviat’ sau ‘Tineretul din ziua de azi!’, cum spun pensionarii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
22 iunie 2013 00:06

Alte articole

Vezi mai mult