Alertă! Gândacul puturos a suferit o mutaţie şi dacă îl striveşti cântă colinde

Cunoscutul gândac puturos, numit și tigru de platan, care a invadat Bucureștiul de câțiva ani, devine din ce în ce mai periculos. Pentru că autoritățile nu au luat măsurile necesare pentru eliminarea acestuia, acum acesta a suferit o mutație și supravițuiește și iarna. În plus, oamenii care au încercat să-l omoare spun că acum nu doar că pute ci și scoate un cârâit urât atunci când este strivit.

Astfel, acesta nu mai face „poc” simplu când moare ci face „leeeerui-i ler și arăși ler” sau „astăzi s-a născut Cristos” deși sunt localnici care au semnalat că zice și „jingle bells jingle bells rock” sau, cel mai urât „all i want for Christmas is you”. Un locuitor al capitalei spune că a omorât trei gândaci și au cârâit colinde două ore încontinuu, inclusiv după ce i-a aruncat în tomberon, unde aveau și amplificare de la pereții de plastic ai recipientului.

Specialiștii recomandă ca cei ce văd acești gândaci să-i prindă în pungi, dar să nu-i omoare ci să-i ducă la sediile poliției comunitare sau ale DSV, pentru că acolo sunt oameni pregătiți să abordeze științific problema. Totuși, cel mai bun loc de depozitare a gândacilor este în primăriile de sector și, mai ales, în sediul Primăriei Generale a Capitalei, unde vor putea găsi alți gândaci puturoși cu care să socializeze.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 decembrie 2018 07:12
Citește mai mult despre: colinde gandac puturos tigru platan

Alte articole

Vezi mai mult