Am doborât un record vechi de 200 ani. Avem mai multe bărbi decât pe vremea fanarioţilor

România a mai trecut o importantă piesă de hotar în drumul ei spre civilizația occidentală. Conform unei statistici publicate de Institutul Național de Frizerie, românii au acum mai multe bărbi pe cap de locuitor decât oricând în istorie, depășind astfel un record ce stătea în picioare încă de pe vremea fanarioților.

„Toată lumea crede că pe vremea dacilor a avut loc acest maximum de bărbi, dar această informație este evident falsă. Herodot spune clar că Getae aveau flax-urile atât de ascuțite încât te puteai bărbieri cu ele, ceea ce strămoșii noștri chiar făceau când nu-și apărau țara de invadatori”, a declarat Marcel Iosipescu, istoric și frizer român.

Aceasta este o veste bună pentru România care, acum, nu mai este la 300 de ani în urma Europei ci se apropie vertiginos de 200 de ani în spate. „Dacă istoria se repetă mai sunt doar 50 de ani până la edictele lui Cuza printre care secularizarea averilor bisericii”, a completat Iosipescu.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

14 mai 2017 13:05
Citește mai mult despre: barbi fanarioti

Alte articole

Vezi mai mult