O să avem o iarnă lungă şi grea, avertizează bătrânii! Potrivit unei vechi superstiţii româneşti, dacă Pro TV dă "Singur acasă" înainte de jumătatea lui decembrie, ne putem aştepta la luni bune de frig şi fenomene meteo extreme.

singuracasadifuzatdevreme.jpg
"Din moşi strămoşi, ştim că cu cât mai devreme vin hoţii după băieţel, cu atât mai târziu vine primăvara. E bine pentru grâu, dar mai greu când ai animale", spune Decebal Leşe, ţăran din Ţuţuleşti, Maramureş.

"Îmi amintesc iarna lui '54, când s-a difuzat 'Singur acasă' în noiembrie. A fost crâncen, săpam tuneluri prin zăpadă", povesteşte nea Aurel Mâţu, bătrân din comuna Curbuciu, Vâlcea.

"Să nu intrăm în panică. Anul trecut s-a dat 'Singur acasă' cam în aceeaşi perioadă. Într-adevăr, era încă ger în martie, dar s-a dovedit a fi un an bun pentru sfeclă", declară Niculae Fekete, cultivator de sfeclă din Bungfalău, Covasna.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Tuesday, 11.12.2018 15:32 Social

National Cinematografic