Bilet vechi de 200 de ani, găsit într-o sticlă la Vama Veche! A fost băut înainte să fie descifrat

Ascunsă într-o sticlă, o scrisoare veche de două secole, despre care se bănuieşte că ar fi fost scrisă de Napoleon Bonaparte în timpul exilului pe insula Sf. Elena, a eşuat în cursul weekendului pe plaja din Vama Veche, spun mai mulţi martori. Din păcate, vamaioţii care au găsit sticla i-au băut conţinutul, în speţă biletul şi o cantitate considerabilă de nisip, înainte ca mesajul să poată fi descifrat.

“Dacă era scris într-adevăr de Napoleon, biletul din sticlă avea o valoare inestimabilă”, spune Decebal Popescu, istoric din Mangalia. “Din păcate, având în vedere că sticla a fost găsită la două noaptea pe plaja din Vamă, turiştii aflaţi la faţa locului au dat-o pe gât din reflex înainte să apucăm să examinăm înscrisul. Sperăm totuşi să iasă intact pe partea cealaltă, atunci va ajunge din nou în apele mării şi îl vom putea recupera.”

Potrivit specialiştilor, din Oceanul Atlantic, sticla conţinând preţiosul răvaş ar fi fost purtată mai întâi de curenţi în dreptul staţiunii Eforie Sud, unde a petrecut câţiva ani fără să fie pescuită. “Nu era nimeni acolo!”, au comentat experţii.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de Vasile
25 iunie 2013 11:37

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult