Ca să primească hamsii gratis, turiștii din Vama Veche se îmbracă în foci

Vama nu mai e ce-a fost! Duse sunt vremurile când primeai o țigară, o vodcă mică sau o gagică doar dacă erai tare în papagal. Concurența și educația publicului i-a obligat pe cei care cerșesc în vamă să fie tot mai inventivi. Astfel, o parte dintre ei au început să se costumeze în foci, să primească astfel hamsii gratis.

„Costumul nu trebuie să fie foarte complicat sau foarte fidel pentru că nimeni nu este atât de treaz în vamă ca să-și dea seama. Sunt avantajate persoanele care sunt grase de la natură precum și hipsterii care au mustățile mai proeminente”, a declarat Mihai Geodeziu, primul vamaiot care a avut această idee. Acesta spune că ideea a avut atât de mult succes încât, pentru prima oară, s-a întors din Vama Veche cu 7 kile mai gras decât a plecat.

Un alt avantaj al costumării în focă e că poți să dormi în costum noaptea și, dacă e mai mare, poți să aduci și o parteneră în el. În plus, pentru că oamenii sunt foarte amabili și miloși, de obicei găsești o grămadă de hamsii puse lângă cap dimineața. „Sunt și dezavantaje, nu zic nu, oamenii îți mai cer să ții o minge pe nas și să bați din palme dar, în rest, totul e ok. Singurele conflicte le avem cu cei costumați în pinguin, care sunt mult mai simpatici câteodată”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
6 august 2015 15:08

Alte articole

Vezi mai mult