Ca să strângem bani pentru Cuminţenie, Casa Memorială Brâncuşi a fost vândută cu 2000 de lei

Primarul din Hobiţa, erou naţional? Inspirat de ”Campania Brâncuşi e și al meu”, primarul comunei natale a lui Brâncuși a vândut casa memorială din sat, împreună cu diverse obiecte create de sculptor și lăsate spre păstrare consătenilor, contra sumei de aproximativ 2000 RON.

”Dintr-o mică neglijență, noi n-am reușit în 100 de ani să facem oficial din casa memorială un muzeu, dar asta a fost un avantaj, pentru că am evitat birocrația când am vândut-o”, explică primarul. Acesta a predat banii Guvernului, păstrând un mic comision de 50%, din care vor fi acoperite nevoile primăriei de toner de imprimantă.

Dacian Cioloș susține că nu știe dacă să se bucure: ”Cumpărătorul n-a avut toată suma cash, dar a promis că le dă diferență sub forma a 10 găini. Acum negociem cu familia Romașcu, să vedem dacă vor să accepte şi găini, sau acceptă doar cash. Pentru o bună informare a populației, trebuie spus că sunt găini outoare şi un cocoş de carne”, a spus Dacian Cioloș.

În cazul în care campania eșuează, primarul din Hobița promite că va răscumpăra casa memorială, dar avertizează că s-ar putea să fie nevoie de o sumă substanțial mai mare: ”Nu știu precis, dar dacă o statuie de-aia face 11 milioane, casa lui Brâncuși sigur vor cere 100-200 de milioane de Euro”, a mai declarat primarul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
1 septembrie 2016 00:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult