Centrul istoric din Strehaia, mutilat de primarul inconştient, care a distrus faţadele palatelor ţigăneşti

Mistria cu Ceresit a Dorelului a distrus comori arhitectonice inestimabile. Întregi palate țigănești tradiționale, unele vechi chiar și de 10-15 ani, acoperite cu o dantelărie de decorațiuni văzute doar prin Rajahstan acum 800 ani, au dispărut sub asaltul termoizolației, după o inițiativă criminală a primarului din Strehaia.

”Şi-a bătut joc de comorile arhitectonice, a aruncat tabla noastră şi a pus ţiglă. Rehau peste tot, le-a dat turnurile jos, la unii le-a pus și stuf, că e ecologic. Zici că ești în Muzeul Satului, nu în cea mai frumoasă localitate din România. Uite, de-asta ne pleacă țiganii din țară!”, a declarat supărat Mădălin Voicu.

Și Casa Regală Țigănească a României a luat atitudine față de ”genocidul cultural” din Strehaia: ”Au venit cu utilajele, au speriat caii. Mulți țigani care vin din Germania nici nu-și mai cunosc casele, sunt nevoiți să doarmă în corturi pe la rude până își amintesc unde stăteau. Nu mai ai unde face o nuntă. Unde bagi 2000 de invitați, dacă ne-au distrus balcoanele?”, a comentat Dorin Cioabă, regele românilor țigani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
3 februarie 2016 10:02
Citește mai mult despre: fatade istorice Strehaia tigani

Alte articole

Vezi mai mult