Ciobăneştii româneşti, victima glumelor rasiste la o expoziţie chinologică în Franţa!

O nouă lovitură de imagine la adresa reprezentanţilor ţării noastre! Un cuplu de ciobăneşti româneşti care participa din partea României la o expoziţie canină în Paris a devenit ţinta atacurilor extrem de virulente şi jignitoare la adresa rasei lor. „Ni s-a spus că venim de la turmă”, povesteşte una dintre victime, “că suntem neam de oieri. Ne-au făcut celebrul gest cu lăbuţa întinsă, gest care a ajuns să fie asociat cu căţeii din România.”

Autorii acestei agresiuni nu au fost încă identificaţi, dar se pare că e vorba de un dog german şi de un grup de buldogi francezi. Aceştia se făcuseră remarcaţi şi mai înainte prin remarci la adresa câinilor din alte rase, mai ales a celor din din estul Europei, despre care spuneau că miros urât şi cerşesc tot timpul mâncare. “Mi-e silă de ciobăneştii româneşti, cu laţele alea greţoase” ar fi afirmat dogul german, “mergeţi, bă, la coaforul canin!”

Nu e primul incident de acest gen. În 2010, moderatorul unei emisiuni chinologice de la televiziunea publică franceză a spus că locul ciobăneştilor româneşti nu e în casă, ci afară, în curte, cu animalele. De asemenea, chiar anul acesta un manual de creştere a câinilor apărut la o editură pariziană recomandă să nu se lase mâncarea în locuri unde pot ajunge ciobăneştii româneşti, deoarece aceştia ar fi “o rasă foarte hoaţă”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 decembrie 2011 11:34

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult