Ciobăneştii româneşti, victima glumelor rasiste la o expoziţie chinologică în Franţa!

O nouă lovitură de imagine la adresa reprezentanţilor ţării noastre! Un cuplu de ciobăneşti româneşti care participa din partea României la o expoziţie canină în Paris a devenit ţinta atacurilor extrem de virulente şi jignitoare la adresa rasei lor. „Ni s-a spus că venim de la turmă”, povesteşte una dintre victime, “că suntem neam de oieri. Ne-au făcut celebrul gest cu lăbuţa întinsă, gest care a ajuns să fie asociat cu căţeii din România.”

Autorii acestei agresiuni nu au fost încă identificaţi, dar se pare că e vorba de un dog german şi de un grup de buldogi francezi. Aceştia se făcuseră remarcaţi şi mai înainte prin remarci la adresa câinilor din alte rase, mai ales a celor din din estul Europei, despre care spuneau că miros urât şi cerşesc tot timpul mâncare. “Mi-e silă de ciobăneştii româneşti, cu laţele alea greţoase” ar fi afirmat dogul german, “mergeţi, bă, la coaforul canin!”

Nu e primul incident de acest gen. În 2010, moderatorul unei emisiuni chinologice de la televiziunea publică franceză a spus că locul ciobăneştilor româneşti nu e în casă, ci afară, în curte, cu animalele. De asemenea, chiar anul acesta un manual de creştere a câinilor apărut la o editură pariziană recomandă să nu se lase mâncarea în locuri unde pot ajunge ciobăneştii româneşti, deoarece aceştia ar fi “o rasă foarte hoaţă”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
2 decembrie 2011 11:12

Alte articole

Vezi mai mult