Plecați în țări europene pentru o șansă la o viață mai bună, doi români au simțit gustul amar al străinătății la prima mână. Aflați în trenul Bruges-Amsterdam, aceștia au fost dați jos la Antwerp de un olandez fără inimă care, evident, ne consideră o națiune de mâna a treia, de parcă nu fi și noi membri ai UE.

crepuscul_in_tren.jpg

„Este strigător la cer! În România am mers ani de zile fără bilet pe tren, pe autobuz, pe bac și nu m-a dat nimeni jos. Aici însă am simțit disprețul olandez personal de la acest controlor cu suflet de gheață. Știați că străinii nu zâmbesc niciodată? Așa și nenorocitul ăsta. Mi-am păstrat însă demnitatatea și nu m-am rugat de el să-mi vândă un bilet”, a declarat Liviu Stamate, unul din românii supuși discriminării din UE.

Discriminații au fost preluați pe peronul gării de poliția de căi ferate, care le-a întocmit un proces verbal și i-a amendat cu echivalentul salariului minim pe economie în România. „Ăsta e destinul nostru, al românilor, să fim oprimați de bogații Europei, care ne cer bani pentru orice”. 


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Eftimie | Friday, 11.05.2018 18:08 Social

National Cinematografic