Copiii vor susţine baraj de calificare pentru clasa I, pierzătorii retrogradează la grădiniţă

După ce în această dimineaţă mii de părinţi au descoperit că micuţii lor nu au loc în clasa I, ministrul educaţiei Cătălin Baba a explicat că de anul acesta admiterea în învăţământul primar se va face în mod diferit. Mai precis, copiii urmează să susţină un baraj de calificare pentru clasa I, cei care pierd fiind trimişi înapoi la grădiniţă. De asemenea, copiii cu cele mai slabe rezultate la grădiniţă retrogradează la creşă iar dacă şi aici ajung la coada clasamentului sunt trimişi direct la maternitate. Tragerile la sorţi pentru baraje vor avea loc săptămâna aceasta, ele urmând să aibă loc după regula bastonaşului de aur – copilul care greşeşte primul un bastonaş pierde.

Pentru a gestiona acest sistem, ministrul Baba vrea să înfiinţeze un for, pentru care a propus numele de Federaţia Română de Educaţie. În felul acesta, spune ministrul, se doreşte ca şi ţara noastră să treacă de la învăţământul de amatori la cel de profesionişti, astfel încât şi elevii noştri să prindă contracte la şcoli străine de primă ligă.

Majoritatea părinţilor s-au declarat nemulţumiţi de noul sistem, spunând că acesta pare copiat de undeva, deşi nu-şi dau încă seama precis de unde. În schimb, cei de la Bergenbier s-au arătat interesaţi de un contract de sponsorizare, cu condiţia ca de acum înainte primul an de şcoală să fie cunoscut drept „Clasa I Bergenbier”.

Scris de TNR
19 martie 2012 18:03

Alte articole

Vezi mai mult