Decembrie e luna în care în Craiova săbiile ninja se folosesc mai mult pe porci decât pe oameni

Spiritul sărbătorilor de iarnă a ajuns chiar și la Craiova: peste tot prin oraș sunt luminițe și printre blocuri se aude clinchet de săbii ninja, de la localnicii care taie porcul. Dacă în altă zone ale țării pentru tăiatul porcului se folosește un cuțit, în Craiova e tradiție sfântă folosirea unei săbii ninja.

”Un cuțit bun poate nu ai la îndemână, dar o sabie ninja care să taie bine găsești imediat”, spune un craiovean. ”Dacă ieși undeva în stradă, orinde în Craiova, și strigi «Cine are să-mi împrumute o sabie?», imediat sar zeci de oameni binevoitori cu săbii ninja în mână. În decembrie se ajunge să folosim săbiile ninja mai mult pe porci decât pe oameni.”

Primăria Craiovei chiar a montat în oraș mai multe rasteluri cu săbii ninja, de unde localnicii pot împrumuta una, ca să taie porcul tradițional. ”M-am inspirat din marile orașe europene, care au peste tot locuri de unde cetățenii pot închiria biciclete. Numai că, noi fiind craioveni, nu folosim biciclete, ci săbii ninja”, a explicat primărița Olguța Vasilescu.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 decembrie 2016 14:50
Citește mai mult despre: Craciun Craiova ninja porc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult