Decizie istorică la CEDO: interogatoriul când vii de la băut este tortură!

Precedent așteptat de toți bețivii. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis o decizie prin care se precizează că orice interogatoriu luat după venirea de la băut se consideră tortură. Decizia vine după ce sute de mii de bărbați s-au plâns că în momentul în care intră în casă de la băut sunt supuși unei terori psihice.

”După 8 beri am o sensibilitate la lumină extrem de puternică. De ce credeți că în cârciumi e mereu aproape întuneric? Și când intru în casă ea, nu dau nume, aprinde lumina în hol, după care mă ia în bucătărie, să discutăm. Au fost cazuri când m-a ținut 2 zile în interogatoriu, că unde am fost, că de ce am băut tot salariul, că unde am lăsat un pantof, asta fără să primesc măcar o murătură ca să mă dreg”, se plânge un bețiv care a refuzat să-și dea numele, să nu afle soția.

”După consumul de alcool bărbatul intră într-o stare de mare vulnerabilitate psihică, dar și fizică. Atunci când ai o alcoolemie de peste 1 la mie ești capabil să dai celui care te interoghează anumite informații sensibile, de exemplu cine e Denisa din agenda telefonică, sau de ce ai 8 plăți luna asta de pe cardul Revolut la Uber, spre aceeași adresă din Titan, fix în zilele în care spuneai că ai fost la pescuit”, explică avocatul Decebal Popescu, de la Fundația Amicii Bețivilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 februarie 2023 15:27
Citește mai mult despre: bețiv cedo interogatoriu tortură

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult