Descoperire macabră: “Foie Gras”-ul se face din ficat de român!

O anchetă realizată de o asociaţie de protecţie a animalelor care dorea să salveze gâştele hrănite cu forţa pentru a obţine foie gras a făcut o descoperire macabră. Practic, povestea cu gâştele este doar un paravan, în realitate, delicatesa culinară se face din ficat de român, care bagă în el toate prostiile până crapă cu ocazia oricărei sărbători. În plus, o face de bunăvoie, pentru nu-i aşa inteligent ca o gâscă.

“Nu există specie de animal care să-şi abuzeze ficatul aşa cum o face românul de fiecare dată când sunt sărbători. După un 1 mai reuşit, recolta de ficat umflat, plin de grăsime, galben hepatic, este extratordinară. Anul acesta va fi unul legendar, pentru că 1 mai şi paştele pică apropiat, ceea ce înseamnă că recolta va fi una bogată”, a explicat, cu faţa blurată, un bucătar francez.

Ancheta a pornit după ce s-au sesizat numeroase neconcordanţe între cantitatea de foie gras de pe piaţă şi fermele de gâşte. “Oricât bagi într-o gâscă, ficatul ajunge abia cât un pumn. Pe când, un român bine hrănit, după ce-i dai la o parte maieul şi lanţul de aur, găseşti la el în burdihan un ficat cât un prunc”, au explicat nutriţioniştii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
2 mai 2013 15:05

Alte articole

Vezi mai mult