Din lipsă de dotări, în cadrul exercițiilor militare din Marea Neagră românii au făcut doar flotări

Distrugătorul american USS Cole a efectuat, săptămâna aceasta, un exerciţiu împreună cu Forţele navale române, în Marea Neagră, potrivit unui comunicat al Flotei a VI-a a Statelor Unite. România a demonstrat, și de această dată, că nu are armament suficient de performant pentru a participa la astfel de acțiuni, așa că a contribuit la manevrele militare cu exerciții clasice, respectiv flotări, abodomene și genoflexiuni. 

„Exerciţiul a vizat îmbunătăţirea capacităţilor militare şi oferirea de asigurări aliaţilor NATO şi partenerilor regionali privind angajamentul Statelor Unite în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, pentru securitatea maritimă şi stabilitatea în zona Mării Negre. Deși românii nu pot să tragă cu tunul, să piloteze vreun avion, sau măcar să lanseze o barcă la apă, când vine vorba de forță fizică, depășesc chiar și pe cei mai bine antrenați cimpanzei din forțele noastre speciale”, precizează Flota a VI-a a Forţelor navale americane din Europa/Africa.

Distrugătorul USS Cole (clasa Arleigh Burke), echipat cu rachete teleghidate de tip Aegis şi cu dispozitive ultramoderne de interceptare, a sosit duminică în Marea Neagră, într-o nouă „misiune de promovare a păcii şi stabilităţii în regiune”, potrivit Flotei a VI-a a Statelor Unite. Soldații noștri au folosit flotări într-o mână, în romb, cu ochii legați și cu bătaie. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

17 martie 2015 14:21
Citește mai mult despre: armata flotari Marea Neagră

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult