Doi bătrâni s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la o sticlă de Izvorul Minunilor uitată deschisă

Dramă pentru doi bătrâni din Tulcea, care au încetat din viaţă aseară, intoxicaţi cu dioxid de carbon din cauza unei sticle de apă minerală uitată fără capac pe masă. Valeria şi Neculai Damaschin, în vârstă de 70 şi respectiv 73 de ani, după ce au luat cina, s-au cinstit cu câte un pahar de apă minerala. Obosiţi fiind de munca din timpul zilei, aceştia au uitat un lucru elementar: să pună capacul sticlei după ce au băut din ea. Inconştienţa i-a costat viaţa, cei doi fiind găsiţi unul lângă celalalt în pat dimineaţă de către o vecină a acestora, care a şi chemat salvarea.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi bătrânei. „Au murit împreună în timpul somnului, a fost o moarte uşoară măcar”, a declarat Ana Vizache, unul din paramedicii SMURD sosiţi la faţa locului.

Cazurile de acest fel sunt tot mai dese în ultimul timp pe teritoriul ţării noastre, şi doar în jumătate din cazuri s-au putut salva vieţi. „Dacă intraţi într-o încăpere unde s-a băut apă minerala, fiţi foarte atenţi! Aerisiţi bine camera, deoarece creierul nu face diferenţa între oxigen si dioxidul de carbon. Începe cu o ameţeală uşoară, şi, până să-ţi dai seama ce se întâmplă ai şi căzut într-un somn greu, care în 5 minute poate fi somn de veci.”, a avertizat Alexandru Dobre, doctor.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
17 aprilie 2014 10:04

Alte articole

Vezi mai mult