Un vechi proverb tradițional românesc spune „Dacă nu vine muntele la Mahomed se duce Mahomed la munte”. Aceasta este înțelepciunea populară pe care patriarhul Daniel a pus-o în aplicare weekendul acesta când s-a dus să împrăștie dreapta credință și pe plaja de la Vama Veche.

patriarhul-daniel-vama-veche.jpg
Totuși, pentru că hippioții din vamă nu sunt impresionați de tămâie, Patriarhul și-a umplut cădelnița cu marijuana cea mai bună și i-a dat foc, să fumege. Succesul a fost unul total, în câteva minute un alai întreg de credincioși l-a înconjurat pe preafericit, acesta devenind imediat vedeta plajei.

„A fost cea mai de succes convertire la creștinism din Dobrogea de la venirea Sfântului Andrei încoace. Peste 5000 de oameni s-au convertit de la hipioțism sau ateism la ortodoxie. Când preasfinția sa a învârtit o ultimă dat cădelnița deasupra capului, s-au auzit urale până în Bulgaria”, a declarat un apropiat al bisericii care a fost martor la eveniment.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 31.08.2014 11:44 Social

National Cinematografic