Filipinezii, şocaţi de distrugerile făcute de taifun: „Arată ca Ferentariul după curăţenie!”

La nici câteva ore după ce taifunul a lovit coastele statului asiatic, autorităţile au început deja să evalueze consecinţele dezastrului care le-a lovit ţara. „Mii de clădiri distruse, morţi, răniţi, reţele de utilităţi nefuncţionale. Parcă suntem în Bucureşti”, a declarat ministrul de interne filipinez, Ahmed Alfonso de Madagascar.

Taifunul Haiyan, care a lovit puternic statul Filipine unde a ucis peste 10.000 de persoane, a atins coastele Vietnamului in primele ore ale zilei de luni, au anuntat meteorologii de la centrul american pentru alerta de taifun. „Morţii cu morţii, Alah să-i ierte, dar mizeria lăsată în urmă de-a dreptul jignitoare. Allah Akbar că nu suntem români, altfel ne jeluiam până în 2020 pe necazul ăsta”, au spus reprezentanţii statului.

Conform specialiştilor, singurul fenomen al naturii care poate provoca un dezastru similar este primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu. „Lăsaţi-l să-şi termine mandatul şi o să vedeţi. O să vă doriţi să fi avut parte de un taifun cinstit”.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
11 noiembrie 2013 15:11

Alte articole

Vezi mai mult