Furie în Grecia! “Cei 7 miliarde de Euro de la UE ne ajung doar pentru o mărire cu 5% a pensiilor”

„Nu ţi-e ruşine, Germania? Ne luaţi de proşti? Cu 7 miliarde veniţi? Ăsta e fascism!” Acestea sunt câteva din sloganurile scandate de protestatarii greci din Atena, nemulţumiţi de suma meschină primită de la UE după negocieri. Grecii spun că cele 7 miliarde nu ajung decât pentru o mărire cu 5% a pensiilor în Grecia, şi o creştere a indemnizaţiei de şomaj de la 450 Euro lunar la 850 Euro lunar, condiţii considerate de şomerii greci drept înjositoare.

„Ne-au păcălit. Pentru asta m-am trezit eu la 11 dimineaţa, ca să mă duc la referendum? Credeam că ne dau măcar 100 de miliarde”, spune Christos Tsiapos, şomer din Atena. Acesta susţine că bieţii pensionari greci sunt nevoiţi să meargă în vacanţă în Grecia, pentru că nu-şi permit să meargă la Mamaia cu o pensie de doar 3000 Euro lunar.

Grecii spun că europenii au avut tupeul să declare cele 7 miliarde de Euro drept „împrumut”, şi că le pretind grecilor să le ramburseze. „Păi ori dai, ori nu dai? Noi avem datorii de 340 de miliarde de Euro. Chiar vor să ne împovăreze cu încă 7 miliarde? Să mai dea încă 30-40 de miliarde şi apoi venim la negocieri, vedem cum facem dacă plătim sau nu. De ce ne dau cu ţârâita?”, întreabă furios grecul Christos Tsiapos.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
16 iulie 2015 17:15
Citește mai mult despre: datorie Grecia pensii somaj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult