Isărescu: “Dacă mai scade leul, Banca Naţională va începe să emită şaibe şi bani de Monopoly”

După ce cursul euro-leu a atins un nou maxim, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a ieşit public pentru a anunţa măsurile pe care le va lua pentru consolidarea monedei naţionale. Conform lui Isărescu, în cazul în care cursul ajunge la 5 lei pentru un euro, Banca Naţională va începe emiterea de şaibe pe post de monedă metalică şi bani de Monopoly în locul bancnotelor.

“În felul acesta vrem să restabilim încrederea populaţiei în monedă”, explică guvernatorul BNR. “Cine n-a avut măcar o dată în viaţă nevoie de o şaibă, ca să nu mai zic de banii de Monopoly – dacă pici pe Park Place sau Boardwalk, o să plângi şi după o hârtie de 5 sau 10 de Monopoly. În plus, sunt şi foarte uşor convertibile, oriunde în lume s-a auzit de şaibe şi de Monopoly”.

Isărescu îi avertizează totuşi pe români că nu e bine să scape chiar de toţi leii pe care îi au: “Peste câţiva ani, leul ar putea, de pildă, să intre în Cartea Recordurilor drept cea mică monedă din lume şi asta ar putea să-i crească foarte mult valoarea. Atunci o să le pară rău celor care nu mai deţin măcar 100 de lei prin casă”.

Scris de TNR
25 iulie 2012 14:07

Alte articole

Vezi mai mult