Istoric: Eminescu a murit după ce a căzut Ion Creangă peste el!

Controversatul istoric Decebal Popescu a prezentat rezultatele unei cercetări care a durat mai bine de 8 ani și care dezvăluie misterul din jurul morții marelui poet național Mihai Eminescu. Acesta acuză o ocultă literară care a ascuns faptul că Eminescu a murit după ce a căzut Ion Creangă peste el.

„Este plin de indicii în toate documentele vremii. Ion Creangă venise în vizită la Emin, cu o oală de ciorbă, pe care a mâncat-o pe drum, un clapon, pe care l-am mâncat până a ajuns la ușă și o damigeană de băutură, pe care a băut-o cu poetul. Apoi, când s-a ridicat să plece s-a dezechilibrat și a căzut peste Eminescu, strivindu-l”, spune istoricul.

Aceasta ar fi și explicația pentru care în mai toate fotografiile marele poet pare un pic aplatizat. Ca de obicei, iubita sa Veronica Micle l-a tratat cu oarecare condescendență, spunându-i să mai pună niște carne pe el dacă vrea s-o scoată prin oraș. Chiar și Titu Maiorescu, care l-a văzut în ultimele zile la spital a scris că era „firav, ca o foaie de hârtie”. Ion Creangă avea să moară câteva luni mai târziu, din cauza remușcărilor, lucru confirmat și în câteva scrisori ale sale.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 ianuarie 2023 14:46
Citește mai mult despre: creanga eminescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult