Grecia începe să-şi revină, dar acest lucru s-ar putea să-i înspăimânte pe turci! Marca “Pepeni de Dăbuleni”, pe care Atena şi Ankara se luptă de zeci de ani, a fost câştigată recent în instanţă de Grecia.

famous_watermelon_of_dabuleni.jpg
Începând de anul viitor, Turcia nu va mai avea voie să scoată la vânzare pepeni de Dăbuleni, ci doar “pepeni tip Dăbuleni”. În aceeaşi situaţie se află şi alte ţări care produceau pepeni de Dăbuleni, precum China, Franţa, Bosnia, Kîrgîzstan sau comuna Dăbuleni din România.

“Fiind o denumire de origine protejată, pepenele autentic de Dăbuleni va fi doar cel cultivat în Grecia”, explică Decebal Popescu, şeful Sindicatului Pepenarilor. “Pe noi, ca producători, acest lucru nu ne afectează prea mult. Foarte puţine sate româneşti produc pepeni de Dăbuleni. În pieţe, însă, mai bine de 60% dintre pepenii de Dăbuleni - cei produşi în Turcia - vor fi etichetaţi altfel, ca să nu încalce dreptul grecilor asupra mărcii.”

“Restricţiile nu se aplică asupra pepenilor chinezeşti de Dăbureni, Băbuleni sau Dăpuleni”, a adăugat Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 30.07.2015 14:41 Social

National Cinematografic