Lovitură dură pentru Turcia! Marca “Pepeni de Dăbuleni” a fost înregistrată de Grecia

Grecia începe să-şi revină, dar acest lucru s-ar putea să-i înspăimânte pe turci! Marca “Pepeni de Dăbuleni”, pe care Atena şi Ankara se luptă de zeci de ani, a fost câştigată recent în instanţă de Grecia.

Începând de anul viitor, Turcia nu va mai avea voie să scoată la vânzare pepeni de Dăbuleni, ci doar “pepeni tip Dăbuleni”. În aceeaşi situaţie se află şi alte ţări care produceau pepeni de Dăbuleni, precum China, Franţa, Bosnia, Kîrgîzstan sau comuna Dăbuleni din România.

“Fiind o denumire de origine protejată, pepenele autentic de Dăbuleni va fi doar cel cultivat în Grecia”, explică Decebal Popescu, şeful Sindicatului Pepenarilor. “Pe noi, ca producători, acest lucru nu ne afectează prea mult. Foarte puţine sate româneşti produc pepeni de Dăbuleni. În pieţe, însă, mai bine de 60% dintre pepenii de Dăbuleni – cei produşi în Turcia – vor fi etichetaţi altfel, ca să nu încalce dreptul grecilor asupra mărcii.”

“Restricţiile nu se aplică asupra pepenilor chinezeşti de Dăbureni, Băbuleni sau Dăpuleni”, a adăugat Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
30 iulie 2015 12:07

Alte articole

Vezi mai mult