Luase 9 la română la BAC, dar i-a făcut contestaţie fostul prof: “Nu se poate, la clasă era bâtă”

Euforia s-a sfârşit brusc pentru un elev care luase BAC-ul la Română cu o notă excelentă: 9. Fostul profesor a văzut însă rezultatul la avizierul şcolii şi a decis să facă contestaţie, motivând că probabil nota a fost luată pe şpagă, din moment ce la el elevul abia trecea clasa.

“Cum să ia 9? La mine era mereu în prag de corigenţă, îl treceam clasa de mila părinţilor. Bine că am fost atent, că altfel cine ştie, ajungea la o facultate bună şi el abia ştie să citească”, explică profesorul Decebal Popescu. Acesta spune că după contestaţie elevul a fost depunctat, nota finală fiind 5. Profesorul spune că va urmări ce va face elevul şi la alte materii, şi va face contestaţie la fiecare probă, pentru că e convins că putoarea încearcă să fraudeze: “Ori copiază, ori are pile”, a mai spus profesorul Decebal Popescu.

Deşi nu se precizează clar în regulament, la probele de la BAC poate face contestaţie oricine, nu doar elevul, dar în general profesorii nu făceau contestaţii. Precedentul creat de Decebal Popescu a dus imediat la creşterea şpăgilor, profesorii din comisie spunând părinţilor: “300 de Euro a fost să-i dau 2 puncte în plus. Trebuie să mai daţi încă 300, ca să nu-i fac contestaţie”, declară un profesor şpăgar.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
7 iulie 2015 14:07

Alte articole

Vezi mai mult