Mii de moldoveni protestează în Chişinău faţă de faptul că sunt moldoveni şi trăiesc în Moldova

Protestele la Chișinău continuă și astăzi unde, în fața palatului Parlamentului s-au adunat câteva mii de moldoveni care au strigat sloganuri de tristețe și dezamăgire cu privire la faptul că sunt moldoveni și trăiesc în Moldova. Alte zeci de mii nu au venit la protest de rușine că i-ar vedea lumea pe stradă cât de moldoveni sunt.

„Măcare de am fi fost moldoveni simpli, de-ăia bețivi și săraci de România. Dar n-am avut norocul ăsta, nu ne-a ajutat nici Dumnezeu nici Ștefan cel Mare și Sfânt, am rămas moldoveni comuniști, pe care-i călăresc săracii ăia de ruși ca pe animale”, a spus, cu lacrimi în ochi, Ghenadie Zamarâc, un protestatar care abia mai putea să mănânce bomboane Bucuria de tristețea ce-l cuprinsese.

La protest au participat și membri din toate partidele politice moldovenești, de la comuniștii conservatori la comuniștii pro-europeni. „Știți ce-i mai trist? Pe ce că suntem moldoveni suntem vecini și cu niște țări de doi lei. Dacă te uiți dincolo de România, vezi Ungaria, dacă te uiți dincolo de Ucraina, singura țară din zonă mai penibilă ca Moldova, vezi Rusia. Alta era situația dacă eram moldoveni și eram vecini cu SUA și Canada”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: Chisinau Moldova protest

Alte articole

Vezi mai mult