Ministrul Agriculturii: ”Anul acesta a fost bun pentru caniculă, s-a făcut mare şi frumoasă”

În mijlocul crizei politice, ne vin totuşi şi veşti bune din agricultură! Ministrul de resort Daniel Constantin a anunţat azi că 2012 a fost extrem de bun pentru caniculă, producţia depăşind-o pe cea din ultimii zece ani graţie vremii extrem de favorabile. “Iarna a fost blândă, în primăvară a plouat mult, astfel că, graţie condiţiilor meteo propice, canicula a crescut mare şi frumoasă”, declară ministrul.

Ţăranii zic şi ei că demult n-au mai pomenit aşa un an bun pentru caniculă: “Abia se mai vede omul de mercurul din termometre. Am avut o productivitate enormă, anul trecut am plantat 3-4 grade la hectar şi acum au ieşit chiar şi mai mult de 40. S-au făcut mai ales soiurile astea străine ameliorate, Celsius şi Fahrenheit, care sunt foarte spornice.”

Producătorii români se tem însă că se vor confrunta cu o criză de supraproducţie la caniculă şi ca urmare lii se vor oferi preţuri proaste la export. “O să o băgăm în silozuri şi acolo o să rămână, sigur la iarnă o să se strice”, spune un fermier, uitându-se cu tristeţe la termometru. „Plus că în curând o să se strice vremea, transpiraţia asta pe care o vedeţi acum pe mine cred că e ultima pe 2012”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 iulie 2012 14:07

Alte articole

Vezi mai mult