Chiar şi în România, oamenii devin pe zi ce trece mai sensibili la problema rasismului! În premieră, autorităţile iau în calcul chiar şi demolarea anumitor monumente considerate jignitoare. Printre acestea se numără şi "obeliscul" din Piaţa Revoluţiei, despre care puţini mai ştiu că reprezintă un testicul închis la culoare străpuns de o ţeapă de marmură.

Monumentul_Renasterii_Nationale.jpg
"Erau alte vremuri când a fost construit acest monument. Gândiţi-vă că au trecut 15 ani de atunci", spune Grigore Tuflea, critic de artă. "Oamenii nu pricepeau că e greşit să pui în buricul târgului o fudulie întunecată înfiptă în ceva ce pare a fi un coif Ku Klux Klan."

"Unii iau apărarea monumentului şi încearcă să ne mintă că semnifică altceva, de exemplu un cartof sau o chiftea. Doar cine n-a văzut vreodată un testicul negru ar putea să-i creadă", şi-a dat cu părerea un trecător.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Thursday, 11.06.2020 15:35 Social

National Cinematografic