Nou! De azi ne putem face paşapoarte bio

De astăzi, românii îşi pot face paşaport biometric. Sau paşaportul 666, cum îl alintă unii. Trebuie să ştiţi că primul bucureştean care îşi va ridica paşaportul biometric este Piţurcă, se pare că a dat şpagă din gros ca să-i fie gata atât de repede.

 

Pentru eliberarea noului paşaport, românii trebuie să plătească 266 de lei – probabil că ăsta e numărul fiarei pe timp de criză.


Cei care se opun introducerii paşaportului biometric se plâng că acesta ar fi paşaportul diavolului. Mai exact, ei se aştepată să aibă probleme serioase la aeroport, unde vor trebui să demonstreze că documentul e într-adevăr al lor şi nu al Satanei, cum scrie la datele de identificare. Nu de alta, dar există ţări în care diavolul are interdicţie, e considerat persona non grata. Ca la Vatican, de exemplu.

 

Dar ce face ca paşaportul să fie atât de malefic, cum ar zice Mircea Geoană? E vorba, bineînţeles, de cererea care trebuie depusă la Serviciul paşapoarte. Acolo se precizează clar că beneficiarul paşaportului, în calitate de persoană fizică, renunţă la orice pretenţie asupra sufletului. Acesta va trece în proprietatea diavolului, care este obligat să-l înregistreze în termen de 30 de zile la administraţia fiscală de care aparţine. Iar contractul e foarte bine gândit, Satana nu are chef să fie târât prin tribunale, mai ales că nimeni nu mai vrea acum să fie avocatul diavolului.


În plus, paşaportul mai stochează şi amprenta digitală a titularului. Dezavantaj clar pentru români, care nu prea umblă cu mănuşi atunci când sparg magazine prin Italia şi Germania.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 ianuarie 2010 10:55
Citește mai mult despre: 666 Geoana pasapoarte biometrice Piturca Satana

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult