OTV a primit de la CNA o amendă cât jumătate din PIB-ul României

Amendă istorică primită de canalul patronat de Dan Diaconescu! Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul OTV cu 300 de miliarde de lei, adică aproape jumătate din PIB-ul României.

Sacnţiunea a fost aplicată pentru că OTV a încălcat, într-o singură zi, toate reglementările CNA în materie de televiziune. Astfel, pe postul lui Dan Diaconescu s-a difuzat aproape 24 de ore din 24 publicitate electorală, inclusiv în timpul reclamelor la detergenţi, s-a făcut propagandă nazistă, s-au difuzat filme pentru adulţi în cadrul emisiunii dedicate copiilor şi s-a instigat la violenţe împotriva şerpilienilor şi gorilienilor.

Patronul postului spune că nu va plăti amenda, deşi afirmă că probabil ar putea strânge suma de la câţiva oameni de afaceri cu care e prieten şi cu care are şi nişte casete compromiţătoare. Diaconescu susţine că totul este doar o răzbunare politică. „Ce fel de ţară înapoiată suntem dacă nu mai poţi să faci un şantaj ordinar la televizor sau să ai o emisiune dedicată xenofobiei? Unde o să ajungă democraţia dacă pui pumnul în gură partidelor extremiste?”, a comentat Dan Diaconescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

7 iunie 2012 13:06

Alte articole

Vezi mai mult