Tot ce vezi la televizor e vrăjeală! Nu te lăsa influențat de propaganda care îți abate atenția de la adevăratele probleme, probleme apăsătoare, de lângă noi, probleme reale. E și cazul Panama Papers, diversiune gândită să abată atenția fraierilor de la Bârlad Papers, un caz imens de corupție, cu datorii trecute pe caiet la un birt.vasluieni_aglomeratie.jpg

”Abia începem să înțelegem ce s-a întâmplat acolo. Sunt miliarde și miliarde de lei, parcă înghițiți de o gaură neagră. Catastife pline cu milioane de țoiuri cu țuică sau vin, vagoane întregi cu spirt, e ceva monstruos. Acolo s-au dosit averi imense. Dacă n-ar fi fost aceste cheltuieli, Bârladul ar fi acum un mic Dubai, deși nu ne dăm seama cum, că aici nu muncește și n-a muncit vreodată nimeni, de când a apărut viața în Vaslui”, spune Marian Coltea, contabil care analizează Bârlad Papers.

Concret, se pare că mai toate persoanele din conducerea Bârladului și cam toți bugetarii au acumulat datorii imense la birt și nu le-au plătit, pentru că sunt atât bețivi, cât și corupți.

În urma scandalului, ratingul Standard and Poors acordat Vasluiului a fost scăzut de la ”DD3/Oh my fucking God” la ”Fuck my life/Apocaliptic”, iar firma de rating a simțit nevoia să-și schimbe denumirea în Standard and Extremely Poors. Primarul din Bârlad nu a comentat scandalul Bârlad Papers, pentru că se pare că avea 6 milioane de dolari datorie la birtul respectiv, doar din spirt.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Sunday, 10.04.2016 12:59 Social

National Cinematografic