Patriarhul Daniel vrea icoane cu supereroi, pentru protecţia preoţilor din biserici

Cazul preotului din Focşani care a fost ucis chiar în biserică l-a pus pe gânduri pe Patriarhul Daniel. Prefericitul a convocat de urgenţă Sfântul Sinod al BOR, pentru a lua o serie de măsuri menite să apere preoţii de atacuri similare.

„E trist că s-a ajuns aici. Nu mai suntem în siguranţă nici măcar în Casa Domnului. Fondurile nu ne permit să angajăm firme de protecţie şi pază, astfel că singura metodă prin care ne putem apăra sunt icoanele cu supereroi. E nevoie de credinţă pentru a depăşi această grea încercare la care suntem cu toţii supuşi”, şi-a început discursul Patriarhul Daniel.

O altă decizie a Patriarhului este ca, în semn de respect pentru preotul ucis la Focşani, să-şi schimbe titulatura pentru următoarele 3 luni. „De aici încolo nu voi mai răspunde la numele Preafericitul. Ca un ultim omagiu adus preotului din Focşani, vă rog să-mi spuneţi Nefericitul Daniel. Mai ales că nici adunatul banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu merge prea bine, chiar mi se potriveşte titulatura asta”, a spus Patriarhul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
18 iunie 2012 08:06
Citește mai mult despre: Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult