Pentru că nu știu ce să facă în starea de urgență, românii taie porcul

După ce președintele țării a decretat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus, românii au intrat în panică neștiind ce trebuie făcut cu adevărat. La fenomen au ajutat și autoritățile, care nici ele n-au explicat prea clar ce înseamnă stare de urgență, că n-au de unde să știe, 90% din oamenii care lucrează la stat fiind angajați pe pile și șpagă.

În aceste condiții în mai multe zone din țară românii au început să strângă paie, să ascută cuțitele și să se pregătească de tăierea porcului, o măsură intotdeauna binevenită. „Ni s-a tot spus să facem provizii, proviziile de jumări mi se pare binevenite. Ce să mai vorbim de mușchiuleț afumat, slănintă, tobă, crenvuști, caltaboși și pomana porcului. Practic porcul este o provizie pe patru picioare”, a decretat Ilie Dumitraș, un cetățean rural din Brașov în timp ce-și ascuțea cuțitul.

Pentru a asigura condițiile de carantină, toți oamenii implicați în tăierea porcului au purtat măști protective pe față și s-au dezinfectat cu spirt și alte produse sanitare. „Când s-a terminat spirtul, ați văzut că nu mai e prin magazine, am trecut la dezinfectarea cu țuică, rachiu de tescovină, vinul ăla rămas de acu doi ani și niște vișinată septică”, explică Dumitraș.

Românii care n-au porc aleg o soluție mai comodă, își comandă on line bere TNR.

Scris de Ef
15 martie 2020 12:03
Citește mai mult despre: stare de urgenta

Alte articole

Vezi mai mult