Legea protejării produselor româneşti a dus la închiderea primei pieţe dedicate acestora, pentru că pepenii abia au fost plantaţi, şi în afară de pufuleţi România nu mai produce nimic care să semene a produs agricol. Piaţa va fi redeschisă în iulie, când se vor coace pepenii şi vânzările e vor ridica la circa 4000 de Euro, pentru că atât valorează cele 60 de milioane de tone de pepeni pe care ţara noastră îi produce anual.piata_produse_romanesti.jpg

Primăria precizează că piaţa nu va fi închisă complet. În incintă vor fi aduse chioşcuri şi gherete cu blugi turceşti, tricouri din Bangladesh, roşii din Olanda şi Belgia şi ardei iuţi din Chile, dar şi tarabe cu mărţişoare.

În acest moment, în faţa pieţei se află un singur producător român, care vinde doi pepeni 100% româneşti, pe care i-a crescut acasă, într-un ghiveci. Acesta a fost amendat cu 600 de RON pentru că nu avea autorizaţie, şi cu 1200 de RON pentru tulburarea ordinii publice, pentru că i-a dat un cap în gură unui samsar ţigan, care a venit să-i cumpere pepenii en-gros, ca să-i vândă el en-detail.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Thursday, 23.02.2017 13:56 Social

National Cinematografic