Primul fluture-robot din lume a fost cumpărat de armata americană

O echipă de ingineri formată din japonezul Isao Shimoyama şi americanul Hiroto Tanaka a construit primul fluture cu aripi din plastic. Aparent, roboţelul a fost construit cu scopul de a îi învăţa pe oamenii de ştiinţă cum funcţionează fluturii şi de ce zborul lor e atât de interesant pentru ei, din punct de vedere evoluţionist. Adevărul este însă altul. La o primă analiză, acest proiect dovedeşte în mod clar că cei mai buni cercetători americani sunt tot japonezii. Faptul însă era evident şi fără ajutorul fluturilor, care s-au băgat în seamă ca musca de plastic în lapte.

 

Apoi, nu înţelegem care e rostul experimentului. Toată lumea ştie că fluturii de plastic se trag de fapt din omizi de plastic şi nu din oameni de ştiinţă, deci nu vom şti niciodată adevărul despre zborul fluturilor dacă nu vom construi întâi omizile din plastic.

 

În fond, la ce foloseşte acestă invenţie? Ştim noi cum e cu tehnologia americană după ce intră în producţia de serie. Spre deosebire de fluturele japonez de plastic, cel american va fi cât un vagon şi va consuma 30 de litri la suta de kilometri, motiv pentru care americanii vor porni un război cu China şi Taiwanul, ţări cu resurse imense de polen de plastic.

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 mai 2010 12:53
Citește mai mult despre: armata cercetator fluture plastic robot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult