Reclamele la telefonie mobilă şi Grecia Antică

În majoritatea reclamelor care promovează companii de telefonie mobilă se pomeneşte cumva de comunicare. Ajungi la un moment dat să ai impresia ca Orange e chestia aia în lipsa căreia relaţiile dintre oameni ar fi imposibile. De parcă până să se inventeze telefoanele mobile, oamenii erau nişte monştri alienaţi, prea absorbiţi de cele mai recente descoperiri tehnologice ale momentului: roata, arcul cu săgeţi, motorul cu aburi etc. Parcă-i văd pe părinţii din secolul 4 î.e.n. discutând îngrijoraţi cu învăţătoarea de la Şcoala din Antena:

-Nu ştiu ce să mă mai fac cu Temistocle al meu, de când i-am cumpărat catapultă stă toată ziua şi aruncă cu bolovani în sclavii vecinilor. Nu mai pune şi el mâna pe câte-un pergament să înveţe, nu nimic. Nici măcar nu iese în agora, să se joace cu copiii din polis. Şi, de parcă n-ar fi de ajuns, acum a început să-şi lipească postere cu Socrate în camera lui.

-Lysis al meu la fel face, spune o altă mămică. A scris pe toţi pereţii „Filosofia te pregăteşte pentru moarte”, cred ca e puţin emo. Dar ce mă scoate din sărite sunt preferinţele lui sexuale. A luat-o razna. Au început să-i placă fetele. Profesorul de sport mi s-a plâns că nu mai vrea să şi-o tragă cu el. Nu ştiu ce-o să se aleagă de copilul ăsta. Şi doar i-am creat toate condiţiile. A zis să-i iau catapultă, i-am luat. A vrut triunghi dreptunghic, să-şi instaleze teorema lui Pitagora pe el, am dat jumătate de salariu şi i-am luat.

-Nu ştiu ce i-a trebuit şi lu’ ăla micu’ al meu triunghi dreptunghic. Că anul trecut îşi făcuse trupă de filosofie. Repeta cu câţiva colegi în grajd toată ziua. Până la urmă au renunţat, că le-a plecat sofistul vocal şi n-au mai găsit pe nimeni care să aibă voce.

-Of, copiii din ziua de azi! Şi când te gândeşti că ei sunt viitorul ţării… Nu ştiu ce-o să se aleagă din Grecia Antică.

-Oricum, Atena noastră sigur e pe ducă. Mâine poimâine vine Borcea cu spartanii lui şi câştigă hegemonia în Pelopones.

– Da, şi Turcu. Că şi el bagă bani la Dinamo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
12 noiembrie 2009 16:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult