Religia în genunchi: Valeriu Zgonea i-a convins inclusiv pe preoți că ne tragem din maimuță

Vechiul război între creaționiști și evoluționiști s-a încheiat brusc și fără un avertisment prealabil după ce mai mulți lideri ai bisericii au recunoscut, în urma unor discuții purtate cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, că, într-adevăr, omul se trage din maimuță. În ultimele zile mii de teologi au ieșit în public să afirme că nu pot crede într-un Dumnezeu care face așa ceva. De la Immanuel Kant încoace nu a mai fost o descoperire atât de importantă în cunoaștere.

„Principiul de bază de la care pornește orice religie este că Dumnezeu este o ființă superioară, cu intelect infinit și posibilități infinite. Dumnezeu este infailibil, el nu greșește. Valeriu Zgonea însă e o dovadă clară că nu totul pe planetă a fost făcut de Dumnezeu sau cu voia sa. Un om atât de țăran nu este creația unei ființe superioare ci doar o involuție a unei ființe inferioare”, a declarat un cunoscut preot bucureștean.

Nici evoluționiștii nu sunt încântați de înfrângerea religioșilor, spunând că această nouă teorie îi pune pe ei într-o lumină proastă. „Cred că cea mai bună soluție este să spunem că Zgonea nu a evoluat din maimuță ci a degenerat din ea, să nu ne facem de căcat în fața celorlalte primate”, a precizat un om de știință.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
14 mai 2015 09:05

Alte articole

Vezi mai mult