Românii se refugiază în biserici, că e singurul loc unde nu se aud colinde

Biserica se confruntă cu un aflux nesperat de enoriași acum, în ultima lună a anului. Zeci de mii de români dau năvală în biserici să mai aibă parte de un pic de liniște pentru că oriunde altundeva se duc sunt bombardați de colinde și cântece de Crăciun încontinuu.

„Am plecat de-acasă de unde pe toate radio-urile era muzică de Crăciun, am trecut pe lângă șaormerie unde e se bagă «jingle bells» de vomiți, în taxi l-am implorat pe șofer să bage niște manele și știți cum e, ăia și ascultă ce vrea clientul, n-am avut șanse. La corporație erau colinde doar în hol, în lift și în birouri că toată lumea organizează petreceri de final de an”, a declarat Radu N., unul din românii adulți care s-a refugiat în biserica Sf. Petru și Pavel din Dristor. 

Acesta spune că în biserică se mai dă muzică, dar rar, de obicei duminica și dimineața. „În rest e liniște, că popa e plecat la cerșit mai toată săptămâna, am Wi-Fi gratuit, deschid laptopul în stradă, e mai liniște ca la Starbucks iar în weekend vin babele încotoșmănate și e bine că se face cald și miroase a tămâie, nu a parfumuri de-alea sintetice de mall”, spun refugiații. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

3 decembrie 2018 15:04
Citește mai mult despre: biserica colinde

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult