Savanţii din Caracal au creat pepenele gol pe dinăuntru, mult mai uşor de cărat

Te-ai săturat să cari după tine un pepene de 5 kilograme ori de câte ori ai poftă să te răcoreşti? Cercetătorii Institutului de Agronomie “Nichifor Tucă” din Caracal au găsit soluţia! În urma unui program îndelungat de încrucişare selectivă, aceştia au obţinut primul pepene gol pe dinăuntru, mult mai uşor de cărat chiar şi de către copii sau bătrâni.

“Potrivit tuturor studiilor efectuate până acum, partea pepenelui care trage cel mai mult la cântar este miezul. Scoate miezul şi rămâi cu un fruct uşor, pe care-l poţi duce într-o singură mână şi care costă mult mai puţin”, explică liderul echipei de cercetători, balansând pe un deget un exemplar impresionant de pepene gol.

Proaspăt lansată, lubeniţa caracaleană îi face deja concurenţă serioasă celei de Dăbuleni, cel puţin în pieţele din Caracal. Succesul pepenelui a fost atât de mare, spun cercetătorii, încât au început să apară deja contrafaceri. “Oricând aveţi dubii, cereţi-i vânzătorului să-i facă dop, ca să vă convingeţi că fructul e gol pe dinăuntru. Altfel, riscaţi să cumpăraţi un pepene obişnuit şi să faceţi hernie ducându-l acasă!”

Scris de Vasile
26 iulie 2016 16:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult