Nici Vama Veche nu e ocolită de fervoarea expansionistă a Patriarhiei! Patronii mai multor localuri îndrăgite de tineri din Vamă s-au trezit în această dimineaţă cu scrisori de la Primărie, în care li se comunica necesitatea transformării barurilor în biserici pe perioada weekendului.

vama_veche_baruri_biserici.jpg
Astfel, spun autorităţile, preoţii sosiţi de la Bucureşti vor putea oficia slujba de Înviere în condiţii bune şi se vor bucura de o audienţă pe măsură. “Biserica ne-a solicitat să transmitem proprietarilor de cluburi şi baruri acest ordin, cine suntem noi să ne opunem Bisericii?”, a întrebat Decebal Popescu, primarul comunei Limanu.

“Timp de câteva zile, nicăieri în Vama Veche nu se va servi alcool, dar se vor putea cumpăra lumânări, tămâie şi toate cele necesare unei Învieri reuşite. Sonorizarea e foarte bună, am verificat-o aseară cu nişte tropare lejere, de vară”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Teohari Georgescu. “Clubul Expirat funcţionează ca schit de călugări, cu hramul Sf. Pafnutie din Rinoreea, iar ‘La stuf’ e acum Catedrală închinată Sfintei Treimi.”

În cadrul acţiunii de convertire a Vămii, transmite presa locală, Şoni a fost evacuat din localitate “pentru că e ungur şi pentru că e cu Papa”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 30.04.2016 04:00 Social

National Cinematografic