Sfat util din Vaslui: după ce tragi spirtul prin pâine, foloseşte-o să ştergi clanţele

Faci dezinfecție acasă? Fă-o cu cap! Igienizarea spațiilor din locuință nu trebuie să presupună risipă de bani și resurse. De exemplu, poți șterge clanțele cu pâinea prin care ai tras spirtul. Să fim serioși, consumul de spirt din România a crescut, dar foarte puțin față de o perioadă normală, pentru că pur și simplu foarte mulți români consumă spirt așa cum alții consumă margarină.

Acest sfat e pus în aplicare de mulți ani în mai toate gospodăriile din Vaslui, unde femeia strigă la bărbat: ”Scoală, bețiv cu părul bălai și mai dă și tu cu pâinea cu spirt pe clanțele celea”. În unele cazuri, femeile spală geamurile cu pâinea cu spirt, în loc de oțet și ziare, deci învățați de la vasluieni să fiți descurcăreți pe criză!

”Dacă nu ai mănuși acasă, pune câte o felie de pâine cu spirt în buzunare și după ce atingi obiecte când ieși din casă, dezinfectează-ți rapid mâinile. După ce ștergi clanțele cu pâinea, nu o irosi! O poți fărâmița și o poți lăsa pe balcon, pentru porumbei, care sunt șobolanii cu aripi ai orașelor”, spune un alt vasluian.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 aprilie 2020 09:00
Citește mai mult despre: spirt

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult