Ştire din 1942: Soldat român, ucis la Stalingrad

Un militar român a fost ucis, în această dimineaţă, în apropiere de Stalingrad, după ce regimentul din care făcea parte a fost decimat de artileria şi aviaţia inamică. Sergentul major Petre Ionescu se afla într-un transportor blindat când mai multe bombe, chiar foarte multe, dacă e să ne întrebaţi pe noi, au căzut peste convoiul de vehicule româneşti.

Medicii au intervenit imediat pentru a-i da ei primul ajutor, dar nu au putut face mare lucru.

 

“Am încercat să-l resuscităm, dar fără succes, era un vacarm incredibil, o grămadă de  soldaţi cu maţele pe afară făceau ca toate alea, chiar nu puteam să ne concentrăm”, a povestit un brancardier. „La un moment dat, au căzut două cadavre pe mine, mi-a fost imposibil să-i fac respiraţie gură la gură cum trebuie.”

Imediat după aflarea veştii, Mareşalul Antonescu a susţinut o conferinţă de presă şi a transmis condoleanţe familiei sergentului major.

“E regretabil că sergentul major Petre Ionescu a murit departe de casă, dar iată că, din când în când, trebuie să plătim tributul de sânge”, a declarat Antonescu. „Ne aflăm într-un moment extrem de dificil, nu credeam că România va plăti atât de scump participarea la campania din Uniunea Sovietică.”

 

La finalul conferinţei, ziariştii prezenţi au întrebat dacă nu cumva de vină a fost proasta dotare a armatei române, dar mareşalul a evitat să răspundă la întrebare şi a dispus executarea urgentă a curioşilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
23 februarie 2010 10:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult