Studiu. Tot mai mulţi români renunţă la sicriu şi aleg să fie îngropaţi în pungile din punga cu pungi

Presiunile socio-economice se fac resimțite tot mai puternic asupra românilor. Astfel, de teama costurilor mari, tot mai mulți români renunță la ideea de sicriu și aleg să fie îngropați în pungile adunate în punga cu pungi, un ambalaj mult mai ieftin și mai durabil.

„Nici nu vă închipuiți ce ietin este să îngropi un român în așa ceva. În loc să-i iei papuci de-ăia cu tălpi de carton care costă chiar și 20 de lei perechea, folosești două pungi de Mega și apoi îi pui ambele picioare într-o pungă mare. Practic pentru mort n-ai nevoie de cât de o cămașă – partea din față – iar în loc de papion îi pui două pungi legate într-o fundă frumoasă”, a declarat Decebal Popescu, patron firmă de înmormântare în pungi.

Răposatul învelit în pungi se va păstra mult mai bine peste ani, mai ales când vine parastasul 7 când poate fi scos intact din mormânt și pus într-un dulap, că nu mai miroase. „Conform tradiției, pungile care rămân după înmormântare se dau rudei care pare cel mai probabil să moară în viitorul apropiat, să fie pregătită”.

Scris de Ef
18 ianuarie 2018 16:01
Citește mai mult despre: moarte punga cu pungi sicriu

Alte articole

Vezi mai mult