Tăieturile bărbatului agresat din Deta au luat forma chipului lui Isus

Medicul care i-a desfăcut pansamentul lui Alexandru Ştefan s-a cutremurat văzând că rănile sale arată ca altarul bisericii Sf. Ioan: „Pacientul meu prezintă un Isus crestat la nivelul umărului, uşor de recunoscut după faptul că poartă pe cap o coroană de spini. Buba este fără coajă.”

Preotul Mihalache Andronic crede că acestă apariţie este o adevărată binecuvântare pentru locuitorii oraşului Deta: „Peste tot oamenii se taie între ei, dar numai aici rănile iau forma chipului lui Hristos. Eu am mai văzut de-a lungul timpului un buştean cu Sfântul Gheorghe, o vânătă cu Sfinţii Constantin şi Elena şi o felie de cozonac cu Fecioara Maria, dar niciodată o cicatrice cu Isus. Începusem să cred că Dumnezeu şi-a întors faţa de la noi.”

Victima atacului, Alexandru Ştefan, crede că cicatricea sa miraculoasă îl onorează, dar i se şi cuvenea în oarecare măsură: „Mi se trage de la evlavie. Ăsta e un semn pe care mi l-a trimis Dumnezeu ca să pot trece mai uşor peste ce mi-a făcut acest om, pe care urmează să-l am pe conştiinţă.”

Pe de altă parte, autorul tăieturilor, Bogdan Roman, nu s-a arătat deloc surprins de ceea ce a ieşit din mâna lui. Convins că este complet nevinovat, el a dat dovadă de modestie: „Cel care taie este doar instrumentul Domnului. Semnul acela a fost dintotdeauna acolo, eu doar l-am scos la suprafaţă cu sabia.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
2 august 2011 07:19

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult