Tornada din Halkidiki, explicată de savanţi: “S-a băşit un turist în apă”

O tornadă impresionantă și în același timp terifiantă s-a format aproape de coastă, în Halkidiki, duminică dimineața, 14 august. Imediat, cei care fac vin pe plaja Xenia din satul Paliouri din sudul Kassandrei și-au luat mobilul pentru a surprinde fenomenul spectaculos.

Ei au încărcat mai multe videoclipuri și imagini pe rețelele de socializare, iar panica s-a răspândit rapid. Din fericire, oamenii de știință din Grecia au intervenit rapid să liniștească situația explicând ce s-a întâmplat de fapt: un turist s-a bășit puternic în apă.

Situația nu este nemaiîntâlnită în zonă, de fapt este destul de veche, în dialogurile lui Platon acesta povestește la un moment dat cum Socrate a stârnit o mică tornadă când s-a bășit în apă și a explicat cum e cu condiția de sclav. Primitivi, locuitorii Atenei au crezut că vorbele lui Socrate l-au mâniat pe Poseidon, zeul mărilor, și l-au condamnat astfel la moarte. Pentru asta și pentru că corupea tinerii, pentru că în urmă cu câteva milenii pedofilia era ilegală în Europa.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 august 2022 16:02
Citește mai mult despre: basina Grecia halkidiki tornada

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult