Vacanţa elevilor de 1-4 a dus la relaxarea traficului: “E mult mai bine fără ăia mici la volan, conduc ca nebunii”

Trafic vizibil mai rarefiat pe străzile Capitalei, datorat în principal faptului că elevii din ciclul primar sunt în vacanţă săptămâna aceasta, deci un număr semnificativ de maniaci a dispărut de pe străzi, elevii conducând zilele acestea doar în joculeţele de pe tablete.

“Până săptămâna trecută se trezea la 7, îi făceam biberonul, îi puneam caietele în ghiozdan şi îi dădeam cheia. Îi spuneam să fie atent când traversează intersecţiile, să se asigure bine şi să dea şi un claxon. La benzinărie se descurcă, dacă nu ajunge la pompă i-am spus să roage un angajat să-i facă plinul”, spune Mioara, mama lui David, elev în clasa a doua.

Multe mame spun că preferă să-şi lase copiii să conducă singuri până la şcoală, ca să nu mai fie ele nevoie să se ducă ba să-l lase, ba să-l ia. “Oricum, David al meu parchează mult mai bine decât mine, că seamănă cu taică-su”, spune Mioara.

Şi poliţiştii de la rutieră spun că e mult mai bine de când sunt cei mici în vacanţă: “Nu opresc la semnalul nostru, merg cu viteză, exact ca în jocuri, şi ştiu mult mai bine scurtăturile prin oraş, că sunt altă generaţie, au crescut cu Waze-ul în mână”, explică Marian Hodină, poliţist rutier.

Scris de Ionut
2 noiembrie 2017 15:11
Citește mai mult despre: elevi masini scoala trafic vacanta

Alte articole

Vezi mai mult