Inundațiile din Valea Jiului se apropie de final după ce mai mulți mineri au atacat viitura în amonte, acolo unde nu se aștepta nimeni. Vreme de mai bine de două ore minerii au lovit viitura cu ciomege, bucăți rupte din garduri, bolțari și chiar și bucăți de cărbuni.


90AFBFCD-161D-48B0-B40D-30A9DE4FC6D2.jpeg


„Am simțit imediat că ceva este în neregulă când am văzut apa care ne intra în case cum era așa, mai vineție la culoare. După care am văzut și pete de sânge în ea”, relatează Nicolae Cupșa, localnic, sinistrat, dar și martor viu al evenimentelor din Valea Jiului.


Minerii au fost instigați să ia la bătaie apa și inundațiile după ce s-a lansat printre ei zvonul că viitura vrea să distrugă România și relațiile noastre internaționale. „Ne-am mobilizat câțiva ortaci, alții au apărut pe parcurs. Știți cum e, pentru România și democrație o bat și pe mama”, a povestit Dumitru Stan, miner în Petroșani.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 26.06.2020 13:35 Social

National Cinematografic